donderdag 25 mei 2023

Wat zijn cfd's (contracts for difference)?

Beleggen in cfd’s komt vaak voor bij beleggers. Dat is zo omdat cfd’s vele voordelen te bieden hebben ten aanzien van gewone aandelenhandel of het kopen van opties. Sta jij te popelen om te beginnen met cfd’s? Zo ja, dan is het handig om te weten wat cfd’s precies zijn. In dit artikel leggen we je alles uit over contract for difference (cfd), zijn we open en transparant over de nadelen die cfd trading behelst en helpen we je om te bepalen of jij geschikt zou zijn als trader in cfd’s. Zo leer jij contract for difference kennen en kun je onderbouwd bepalen of jij aan de slag wil met de handel in cfd’s.

Lees ook deze Plus500 review, over de grootste en bekendste cfd broker. In deze Plus500 review krijg je informatie over de Plus500 app, de Plus500 demo en hoe het is om met deze broker in cfd te traden.

Cfd uitleg


Een cfd (afkorting voor contract for difference) is een beleggingsproduct dat gebruikt kan worden om te speculeren op veranderende koersen. Het betreft bij contract for difference een derivaat. Dat betekent dat je het gekochte product niet in handen zult krijgen. Een cfd biedt de optie om op long (stijgende koersen als op short koersen (Dalende koersen) een contract af te sluiten. Daarmee kun je ook speculeren op zakkende waardes van grondstoffen, valuta, aandelen, indices, zilver, goud of crypto. Een cfd kan afgesloten worden tegen een hefboom. De leverage maakt het mogelijk om een veelvoud van je eigenlijke beschikbare vermogen te gebruiken. Dit maakt het mogelijk om ook met weinig geld te speculeren en aanzienlijke winsten te boeken. Aan de keerzijde kun je ook flink verliezen als de hefboom de verkeerde kant op uitvalt. Een cfd sluit je altijd af bij een erkende bank.

Karaktereigenschappen cfd traders


Beleggen in cfd vereist andere skills dan het aankopen en vasthouden an aandelen en opties. Beslis aan de hand van de volgende karaktereigenschappen of jij geschikt bent voor traden in cfd’s Een cfd trader moet zeer stressbestendig zijn, want de koersen wisselen voortdurend en een koers die op het ene moment nog stijgt kan volgend uur zakken. Ook moet je je emoties beheersen en niet zomaar op gevoel handelen. Daarmee kun je geld verspillen en te vroeg iets verkopen, zoals een cfd die in een later stadium waardevol wordt. Je moet als belegger in contract for difference goed kunnen analyseren, om te bepalen wat een koers mogelijk gaat doen. Beschik jij over deze skills? In dat geval is de kans groot dat je succesvol gaat zijn op de cfd beurs.
Misvattingen over cfd trading


Veel fijne info. Desondanks gaat er veel verkeerde informatie rond op internet. Voor jouw beeld zetten we de grootste misvattingen voor je op een rijtje zodat je ongehinderd verder kunt met je zoektocht naar contract for difference. De handel in contract for difference is geen manier van gokken, want je zet niet zomaar zonder nadenken je geld in en wordt geadviseerd onderzoek te doen en analyses na te lezen. Traden in contract for difference kan er niet voor zorgen dat je meer geld dan je inleg verliest. Sedert 2018 zijn er door de ESMA nieuwe regels opgesteld die dat bepalen. Het risico van vermogen is geheel voor de broker en niet voor jou als belegger. Contracts for difference zijn geen vorm van fraude of een vorm van (internet)oplichting, maar serieuze financiële instrumenten die je enkel bij een gecontroleerde broker aan kunt gaan. Verdiep je snel verder in cfd’s om ze met eigen ogen te ervaren.

Samenvatting


Dit artikel gaf uitgebreid antwoord op de vraag ‘wat zijn cfd’s?’ en maakte ook nog eens korte metten met veel verkeerde informatie. Daarnaast is eerlijk beschreven welke profiel een cfd trader dient te hebben om een succesvolle cfd trader te worden. Hopelijk vind je het na het lezen nog steeds interessant en de moeite waard om je verder te verdiepen in cfd trading. In dat geval raden we je aan om je nog verder in te gaan lezen, zoals over de nadelen van cfd trading. een mogelijke stoploss, en de onderliggende producten waarop je een cfd kunt afsluiten. Wanneer je eenmaal wil starten met het traden van cfd raden we je aan een nepaccount te openen. In dit account kun je lekker oefenen en voelen en zien hoe je trades uitpakken, alvorens met je eigen fortuin aan de slag te gaan met contracts for difference.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wat zijn cfd's (contracts for difference)?

Beleggen in cfd’s komt vaak voor bij beleggers. Dat is zo omdat cfd’s vele voordelen te bieden hebben ten aanzien van gewone aandelenhandel...